George Russell

George Russell

 13 januari 2021

COUNTDOWN 🏁

Nog 10 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van leuke informatie over de coureurs.

Volgens Mercedes Formula One-teambaas Toto Wolff is de sky the limit voor deze coureur. Deze uitspraak heeft hij te danken aan zijn geweldige prestatie als Hamilton’s stand-in bij de Sakhir Grand Prix.

De 22-jarige greep zijn kans om te schitteren in de race in Bahrein en bevestigde zijn status als fulltime Mercedes-coureur in afwachting, zelfs als de hoop op een verbluffende overwinning wreed werd onderbroken.

We hebben het natuurlijk over de Britse coureur George Russell!

Volg ons ook op Instagram @gppoule


George William Russell werd in 1998 in Groot-Brittannië geboren. Hij begon op 7-jarige leeftijd met karten en begon aan de motorsport. Hij behaalde veel successen in zijn kartcarrière, die duurde tot 2013.

In 2014 nam hij deel aan het Formule Renault 2.0 Alps Championship, waaraan ook Charles Leclerc deelnam. Hij eindigde als 4e in het kampioenschap, ondanks dat hij maar één keer op het podium stond. Later kreeg hij de kans om zich te laten zien door deel te nemen aan verschillende organisaties en zo zijn carrière te bevorderen.

In het lopende proces nam hij deel aan het BRDC * Formule 4-kampioenschap en werd hij kampioen door het kampioenschap van 24 races 5 keer te voltooien. Als beloning kreeg hij de kans om het GP3-voertuig in Abu Dhabi te testen. Ook in 2014 won hij £ 100.000 als jongste persoon die de BRDC McLaren Otosport Award won, inclusief Alexander Albon, BRDC-lidmaatschap en het recht om de McLaren F1-auto te testen. In 2015 was hij een van de 12 mensen die werden geselecteerd voor het BRDC Superstar-programma en de jongste piloot die in dit programma werd opgenomen.

George Russell, die zijn eerste overwinning in de Formule 3 behaalde voor Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi, maakte de overstap van Carlin naar het Hitech GP-team voor het seizoen 2016 en eindigde als derde met twee overwinningen.

Russell tekende in 2017 een ART Grand Prix; Hij eindigde dat seizoen GP3 op de eerste plaats, voor zijn teamgenoot Jack Aitken. In 2018 nam hij opnieuw deel aan de ART Grand Prix in de Formule 2 en eindigde het seizoen als eerste met 289 punten voorsprong op Lando Norris. Echter, als team bleef het team van Norris op de tweede plaats, achter Carlin.

Het bereikte op 13 oktober 2018 een akkoord met Williams Racing. Maar op dat moment waren de auto’s van Williams Racing de langzaamste op de baan. Daarom was hun gevecht met zijn eigen teamgenoot in plaats van met andere teams.

Zijn gevecht met Albon tijdens de Grand Prix van Oostenrijk stelde hem in staat de aandacht te trekken en het vechtlicht in hem te laten zien. In dat seizoen behaalde hij zijn beste plaats in de Duitse Grand Prix, waar hij als 13e over de finish kwam, dankzij de penalty van Alfa Romeo-rijders (Raikkönen-Giovinazzi) en eindigde op de 11e plaats. Zo werd het seizoen 2019 op de laatste plaats individueel en als team afgewerkt.

Voor George Russell was het 2020 F1-seizoen niet anders dan 2019, totdat hij de kans kreeg om op de stoel van Lewis Hamilton te zitten. Hij kreeg de kans om te laten zien wat hij kan met een succesvol team en een goed stuk gereedschap

Maar toen Russell de leiding nam van teamgenoot Valtteri Bottas in bocht 1 en wegreed op het Outer Circuit van Bahrein, begon iedereen hem echt op te merken.

Helaas kreeg Russells race een grote verkeersdrempel toen Mercedes bij zijn tweede stap de banden van Bottas op zijn W11 monteerde, wat betekende dat hij de volgende ronde opnieuw de pitstraat in moest om de fout te corrigeren.

En net toen Russell de coureurs voorin had vrijgemaakt en Sergio Perez naderde voor de leiding, liep hij een lekke band op die aanleiding gaf tot een nieuwe pitstop, waardoor elke hoop dat Russell bij zijn debuut zou winnen, werd opgeheven.

Alhoewel de uitslag van de race niet goed was heeft hij wel de hele wereld laten zien wat hij in zich heeft! We verwachten veel van hem het komende seizoen.