Mick Schumacher

Mick Schumacher

 20 januari 2021

#COUNTDOWN 🏁 

Nog 9 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van leuke informatie over de coureurs.

Hij werd in 2018 kampioen van het Europees Formule 3-kampioenschap, maakt sinds 2019 deel uit van de Ferrari Driver Academy, heeft in 2020 het kampioenschap in de Formule 2 gewonnen en rijdt dit jaar zijn eerste seizoen in de Formule 1 bij Haas F1 Team. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Mick Schumacher!

Volg ons ook op Instagram @gppoule

Wie is Mick Schumacher?

Mick Schumacher is de zoon van Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. Michael Schumacher herstelt sinds eind 2013 van een zwaar ski-ongeluk. Precies 30 jaar nadat zijn vader debuteerde tijdens de Grand Prix van België in 1991, maakt Mick Schumacher dit jaar zijn debuut in de Formule 1.

Schumacher heeft een meerjarig contract getekend met het Amerikaanse team Haas. Hij gaat samenwerken met Nikita Mazepin. Samen gaan ze het Haas F1 Team vertegenwoordigen.

Schumachers autosportcarrière

De autosportcarrière van Schumacher begon in 2008 in het karting. Na een aantal jaren kampioenschappen karting gereden te hebben testte Schumacher in 2014 voor het eerst een Formule 4-auto. In 2015 begon Schumacher aan zijn carrière in het formule racing in het ADAC Formule 4-kampioenschap. Dit seizoen sloot hij vervolgens af op de tiende plaats.

In 2016 reed Schumacher nog een jaar in de Formule 4, hij nam dit jaar deel aan de Duitse en Italiaanse kampioenschappen. Tijdens het ADAC-kampioenschap won hij races op Oschersleben, de Lausitzring, de Nürburgring en de Hockenheimring. Hij werd uiteindelijk tweede in het klassement. In het Italiaanse Formule 4-kampioenschap won Schumacher op het Misano World Circuit marco Simoncelli, het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, het Autodromo Vallelunga en het Autodromo Nazionale Monza. Hierdoor eindigde hij ook op de tweede plaats in het klassement.

Vanaf 2017 maakte Schumacher de overstap naar de Formule 3. Hij reedt voor Prema in het Europees Formule3-kampioenschap. Schumacher eindigde toen twaalfde in het eindklassement met een podiumplaats op Monza.

Schumacher bleef in 2018 voor Prema rijden in de Europese Formule 3. Tijdens het weekend op de Spa-Francorchamps wist Schumacher zijn eerste Formule 3- race te winnen, op het circuit waar zijn vader in 1991 zijn Formule 1-debuut maakte. Mick nam dit jaar deel aan het kampioenschap met races op Silverstone en Misano, de Red Bull Ring en de Nürburgring. Na de tweede plaats op de Hockenheimring was het kampioenschap definitief.

Hij maakte daarna zijn debuut in het FIA Formule 2-kampioenschap in 2019 en zette de samenwerking met het team van Prema voort. Hij werd achtste op de Hungaroring en won de sprintrace vanaf pole position, dit betekende zijn eerste overwinning in de Formule 2.

Op 2 december 2020 maakte het Haas F1-team bekend dat Mick Schumacher debuteert als Haas-coureur in 2021.