Samenvatting Grand Prix Stiermarken!

Samenvatting Grand Prix Stiermarken!

 28 juni 2021

Wij genieten nog even na van een mooi race weekend. Afgelopen weekend werd er gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk, waar aankomend weekend nog een Grand Prix wordt gehouden. Verstappen was van het begin tot het einde aan de leiding, Hamilton eindigde op de tweede plaats en Bottas bemachtigde op het nippertje de derde podiumplaats. Perez eindigde, door een trage pitstop op de vierde plaats. Door de overwinning van Verstappen, is het verschil ten opzichte van zijn concurrent Hamilton vergroot. Verstappen pakte ook een extra punt door de snelste rondetijd op zijn naam te zetten.

De race begon met Verstappen op poleposition. Hamilton startte als tweede, door een gridpenalty van Bottas, gevolgd door Norris en Perez. Bottas startte door zijn straf startplaatsen op de vijfde plaats. De race startte en Verstappen leidde de race, wat uiteindelijk een verschil werd van vijf seconden. Ook Perez wist zich een weg te banen langs Mc Laren coureur Norris, maar Norris liet zich niet van zijn plek stoten en vocht terug. Hierdoor belandde Perez weer op P4. Niet veel later wist Perez de plek van Norris toch te bemachtigen, en ook Bottas wist de Brit in de halen.

 

 

Naar de pits in de eerste ronde

Voor een aantal coureurs startte de race wat minder soepel. Leclerc beschadigde zijn voorvleugel door een aanvaring met Gasly, waarbij Gasly een lekke linker achterband op liep. Giovinazzi probeert de botsing te ontwijken maar krijgt een tik van Gasly, waardoor Gasly tegen het wiel van Latifi aan kwam. Hierdoor moesten en Gasly, Leclerc en Latifi de eerste ronde naar de pits. Leclerc en Latifi kwamen terug de baan op en vervolgden hun race. Helaas voor Gasly moest zijn race hier worden beƫindigd, er was toch meer schade aan zijn bolide dan verwacht.

Mazepin is de eerste coureur die de pits binnen rijdt. In ronde 23 komt hij binnen voor zijn bandenwissel. Ondertussen is Leclerc hard bezig met zijn inhaal actie, waardoor hij zich op de zevende plaats weet te krijgen.

 

Pits en problemen

Perez gaat in de pits in, maar zijn pitstop duurt veel langer dan dat hij had gehoopt. Zijn team heeft wel 4,9 seconden nodig voor de stop. Bottas komt niet veel later binnen en wisselt van medium naar harde banden. Hamilton rijdt in de 32e ronde de pits binnen en gaat verder op hard rubber, waardoor Verstappen ook de pits in werd gehaald.

Russel was de race op de tiende plaats gestart, een sterke kwalificatie en een stabiele race in de top 10. Helaas was dit van korte duur, de coureur problemen met de power unit. Hierdoor moest hij na iets meer dan de helft van de race zijn handdoek in de ring gooien.

Verstappen leidde de race en had ondertussen een voorsprong op Hamilton van wel 7,5 seconden, dit liep in de race alleen nog maar op. In ronde 54 was het voor Perez tijd voor zijn tweede pitstop. Hij kwam op zijn oude P4 weer de baan op met een set medium banden, aan hem de taak om de derde podium plaats te bemachtigen. Hamilton koos ervoor om een extra pitstop de maken, en waagde hiermee een poging om de snelste race ronde te bemachtigen.

 

Verschil van 35 seconden

Uiteindelijk finishte Verstappen als eerste. Met een verschil van 35 seconden kwam Hamilton als tweede over de finish. Bottas eindigde op de derde plaats, en Perez was net niet op tijd voor zijn aanval en eindigde als vierde. Norris wist als vijfde te eindigden, en de Ferrari coureurs Sainz en Leclerc eindigden op de zesde en zevende plaats. Stroll, Alonso en Tsunoda bemachtigden de overige punten.

Door zijn overwinning, verhoogt Verstappen zijn puntenaantal in de stand. De coureur heeft nu 156 punten ten opzichte van Hamilton met 138 punten. Hierdoor staat team Red Bull nu 40 punten voor op het team van Mercedes.

 

Aankomend weekend wordt er voor de tweede keer gereden op de Red Bull Ring, het is namelijk tijd voor de Grand Prix Oostenrijk! Zondag 4 juli, 15:00 uur start de race.

Vul je voorspelling in op www.gppoule.nl! Doe dit voordat de race begint, zo mis je geen punten!