Samenvatting Grand Prix België

Samenvatting Grand Prix België

 30 augustus 2021

Afgelopen zondag was het tijd voor de twaalfde race van het seizoen. Na de zomerstop konden we niet wachten tot de eerstvolgende race. Helaas had het weer andere plannen. Het circuit Spa-Francorchamps was drijf en drijfnat. Door de overmatige regenval werd de race na een rode vlag stilgelegd en niet meer hervat. Verstappen wint uiteindelijk de korte race.

 

Pole position voor Verstappen

Max Verstappen reed zaterdag een goede kwalificatie, waardoor hij afgelopen zondag mocht starten vanaf pole position. George Russel en Lewis Hamilton startten van plaats twee en drie. Het weekend dealde met slechte weersomstandigheden, de baan was zo glad geworden door de regenval dat Norris van de baan vloog op zaterdag. Ook Perez maakte de extreme gladheid mee en reed afgelopen zondag de bandenstapel in.

Toch, na twintig minuten uitstel, ging de race van start. De coureurs reden twee formatierondes achter de safety car aan. Hieruit werd geconcludeerd dat de weersomstandigheden toch te slecht waren om de race door te laten gaan. De rode vlag werd gezwaaid en de coureurs konden weer terug de pits in, en het wachten herhaalde zich. Voor het team Red Bull Racing betekende dit reparatietijd voor de bolide van Perez, waardoor hij misschien dan toch de race kon hervatten.

 

Helft van de punten

Helaas werd er niet meer verder geracet. De uiteindelijke startopstelling bepaalde de einduitslag. Om toch (halve) punten uit te kunnen delen, werden er een aantal rondes achter de safety car gereden. Russel pakte door de onveranderde startopstelling zijn eerste podium en kreeg negen punten. Door de uitslag van afgelopen weekend, is het verschil tussen Hamilton en Verstappen nog maar drie punten. Dit beloofd veel goeds voor het volgende raceweekend in Zandvoort!

De uiteindelijke top 10 van de Belgische Grand Prix:

  1. Max Verstappen
  2. George Russell
  3. Lewis Hamilton
  4. Daniel Ricciardo
  5. Sebastian Vettel
  6. Pierre Gasly
  7. Esteban Ocon
  8. Charles Leclerc
  9. Nicholas Latifi
  10. Carlos Sainz Jr.