Samenvatting Grand Prix Italië!

Samenvatting Grand Prix Italië!

 13 september 2021

Afgelopen weekend was de ‘Temple of Speed’ aan de beurt. Ricciardo weet de Grand Prix op het circuit Monza te winnen na de crash van Verstappen en Hamilton. Norris komt als tweede over de finish. Dat betekent een groot feest voor het team van McLaren. Perez moet zijn derde plaats afstaan aan Bottas vanwege een tijdstraf van vijf seconden.

Dit weekend werd er weer een sprintrace gereden, met een afwijkend tijdschema. Voor vele coureurs was het een chaotische start van de race. Voor Ricciardo gold het tegenovergestelde, hij kwam goed weg en wist meteen een voorspong te creëren op Verstappen.

 

 

Uitval team AphaTauri

Giovinazzi verliest door een kleine aanvaring met Leclerc zijn voorvleugel, wat resulteerde in een virtuele safetycar. Hij kon zijn weg wel vervolgen. Voor het team van AlphaTauri liep het alles behalve vlekkeloos. Tsunoda was de eerste uitvaller van de race, ook Gasly moest uit de race stappen door problemen met zijn gaspedaal.

Hamilton en Verstappen gingen beide in de aanval bij de beide McLarens. En beide zonder geluk. De bolides van McLaren wisten de beide coureurs af te slaan. Ondertussen was er tussen Vettel en Ocon een strijd om de twaalfde plaats, waarbij er een aanvaring plaats vond wat voor Ocon resulteerde in een tijdstraf. Bottas was bezig met zijn inhaalslag en reed ondertussen al op de negende plaats.

 

Langdurende pitstops

Ricciardo gaat de pits in voor zijn pitstop en gaat over naar de harde band. Ook Verstappen wil niet veel later wisselen naar de harde band, waarbij het totaal mis gaat. Verstappen zijn pitstop duurt maar liefst elf seconden. Ook Hamiltons pitstop duurde langer dan verwacht, 4,2 seconden.

 

Crash Verstappen en Hamilton

Na de pitstop van Hamilton kwam hij naast Verstappen de baan op, wat ervoor zorgde dat de beide bolides elkaar raakten. De Red Bull van Verstappen kwam op de voorkant van de Mercedes terecht. Beide heren konden hun weg niet verder vervolgen en de safetycar rijdt voor.

 

Dit resulteerde natuurlijk in positieve resultaten voor het team van McLaren. Met Ricciardo aan kop ging de race verder. Norris wist Leclerc in te halen en ook Perez haalt de Ferrari in. Bottas startte een inhaalactie en wist Leclerc uiteindelijk ook in te halen. De laatste uitvaller van de race was Mazepin, dit resulteerde weer in een safetycar.

 

Ricciardo wint de Grand Prix van Italië

Ricciardo kwam als eerste over de streep, zijn teamgenoot Norris finishte als tweede. Een groot feest voor het team van McLaren. Perez kwam als derde over de finish, maar moest zijn plaats afstaan aan Bottas vanwege een tijdstraf. Beide Ferrari’s volgden.