Samenvatting Grand Prix van Qatar

Samenvatting Grand Prix van Qatar

 22 november 2021

De allereerste Grand Prix van Qatar is gewonnen door Lewis Hamilton. Met een sterke race reed hij met kop en schouders bovenaan. Max Verstappen finishte als tweede, hij wist Lewis niet de baas te zijn. Fernando Alonso vult het podium aan met een knappe derde plaats.

Zowel Hamilton als Verstappen kende een sterke start. Verstappen moest starten vanaf de zevende plaats, vanwege een gridstraf. Door de binnenkant van de baan te kiezen, wist Verstappen meteen drie plaatsen te winnen. Ook Alonso startte sterk en wist al gauw het plekje van Gasly over te nemen. Helaas verliep voor Sainz en Bottas de start niet naar behoren, Bottas moest wel vijf plaatsen inleveren. Hamilton creëerde ondertussen een gat van 3,5 seconden. Verstappen wist niet veel later Alonso voorbij te gaan en kwam zo achter Hamilton te rijden.

 

The game is on

Pérez wist al gauw een aantal plaatsen te winnen en reed ondertussen op de zesde plaats. Bottas was ondertussen omhoog geklommen naar de negende plaats. Het gat tussen Hamilton en Verstappen was op dit moment al ruim zes seconden.

Verstappen ging rond ronde 18 naar binnen voor een pitstop, hij wisselde naar de harde band. Hamilton reageerde hierop door een ronde later ook naar binnen te gaan voor een pitstop, ook hij wisselde naar de harde band. Pérez volgde en ook hij wisselde voor een set harde banden. Het gat tussen Hamilton en Verstappen werd steeds groter, ondertussen reed Hamilton ruim zeven seconden voor Verstappen.

 

Lekke band voor Bottas

Bottas belande in ronde 34 in het grind, vanwege een lekke band. In de pitstraat werd zowel zijn band als zijn voorvleugel vervangen. Dit resulteerde in een verlies van een aantal plekken. Bottas kwam op de veertiende plaats terug de baan op.

Verstappen ging naar binnen voor de tweede pitstop in ronde 42. Hij wisselde naar een setje mediums, en zo deed Pérez dat ook. Ook Hamilton ging naar binnen voor een pitstop. De Brit kwam ver voor Verstappen de baan weer op. Ondertussen bemachtigde Pérez de snelste ronde.

 

Weer twee lekke banden

In de 52e raceronde was het voor Bottas einde oefening, te veel schade aan zijn bolide. Russel en Latifi kregen beide te maken met een lekke band. Russel kon de race wel voortzetten, helaas Latifi niet. Zijn bolide werd naast de baan geparkeerd. Wat resulteerde in een Virtual Safety Car.

 

Hamilton wint de GP van Qatar

Verstappen zag dit als een kans om de snelste race ronde te kunnen bemachtigen. Zo gezegd zo gedaan. Verstappen wist de snelste race ronde te behalen. Hamilton finishte als eerste, Verstappen als tweede en Alonso kwam als derde over de finish.