Circuits van de week: Bahrein, Jeddah & Albert Park

Circuits van de week: Bahrein, Jeddah & Albert Park

 17 januari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we Bahrein International Circuit, Jeddah Street Circuit  en ’t Albert Park Circuit.

 

Bahrein International Circuit

De eerste Grand Prix van het seizoen wordt gereden op het Bahrein International Circuit. Sinds 2004 staat het circuit op de Formule 1-agenda.

Het raceweekend in Bahrein vindt dit jaar in het weekend van 18 tot en met 20 maart plaats, de Grand Prix start zondag 20 maart.

Het circuit heeft een lengte van 5,4 kilometer en telt 15 bochten. Het circuit bevindt zich in het dorp Sakhir, op zo’n dertig kilometer van de hoofdstad Manama. In totaal worden er 57 rondes gereden.

De GP van Bahrein werd in 2004 voor het eerst gewonnen door Michael Schumacher. Lewis Hamilton wist na een spannende race de Grand Prix in 2021 op zijn naam te zetten.

 

 

Jeddah Street Circuit

De tweede Grand Prix van het seizoen wordt gereden op Het Jeddah Street Circuit. Afgelopen jaar werd er voor de eerste keer geracet op het circuit van Saoedi-Arabië.

Het raceweekend op het Jeddah Street circuit vindt plaats in het weekend van 25 tot en met 27 maart. De Grand Prix start zondag 27 maart.

Het circuit heeft een lengte van 6,174 kilometer en kent maar liefst 27 bochten! Er worden in totaal 50 rondes gereden. De GP van Saoedi-Arabië werd in 2021 voor het eerst gewonnen door Lewis Hamilton.

 

 

 

Albert Park circuit

De derde Grand Prix van het seizoen zal plaats vinden op het Albert Park circuit in Melbourne. De allereerste Australische Grand Prix werd al in 1985 gereden!

Het raceweekend in Australië vindt plaats in het weekend van 8 tot en met 10 april. De Grand Prix van Australië gaat zondag 10 april van start!

Het circuit heeft een lengte van 5,303 kilometer en kent 16 bochten. Er worden in totaal 58 rondes gereden. De laatste Grand Prix van Australië vond plaats in 2019, Valtteri Bottas wist de race te winnen.