Samenvatting Grand Prix Bahrein 2021

Samenvatting Grand Prix Bahrein 2021

 29 maart 2021

Samenvatting Grand Prix Bahrein.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zo ver. Het begin van het Formule 1-seizoen. Het seizoen startte, vanwege de Corona situatie, in Bahrein dit jaar. Na de kwalificaties startte Verstappen vanaf pole, daarna volgden Hamilton en Bottas.

 

 

De race

De openingsrace van het seizoen begon later dan gepland. Perez zijn auto viel stil tijdens de opwarmronde, wat betekende dat er een tweede opwarmronde werd gereden. Perez reed nadat zijn bolide weer aan de praat was, de pitstraat in en startte vanuit daar.

Daarna ging de race van start met Verstappen voor op. De race was nog maar net begonnen, waarna Mazepin de controle verloor en crashte. Dit betekende dat de Safety Car op de baan werd geroepen en dat de race na één ronde stil werd gelegd.

De race werd hervat in ronde 4, met Verstappen aan de leiding. Team Mercedes reed vlak achter Verstappen. Niet veel later verloor Gasly in bocht 6 zijn voorvleugel, na een korte virtual safety car reed hij de pits in. Ondertussen vermeld Verstappen een probleem met zijn gaspedaal en dat zijn batterijniveau in de gaten moet worden gehouden.

 

Tijd voor de pitstops

Norris reed sterk. In ronde 9 haalde Norris Leclerc in wat resulteerde in strijd om de vierde plaats. Ook teamgenoot Ricciardo, van team McLaren zat de Ferrari bolide op de hielen. In ronde 13 maakte Alonso als eerste, de reguliere pitstop. Daarna volgde Norris, Leclerc, Stroll en Giovinazzi.

Team Mercedes volgde snel daarna. Eerst was Hamilton aan de beurt voor een pitstop. Met een wissel naar een harde band, om een undercut op Verstappen te proberen. Daarna volgde Bottas.

Voor het team van Red Bull was het nu ook tijd om de pitstop te maken. Verstappen kwam terug de baan op met een set nieuwe en snellere banden. Perez maakte in ronde 19 weer een pitstop. Daarna reed Perez Stroll voorbij en kwam hierdoor op de 7e plaats. Ondertussen ontstaat er een strijd tussen Alonso, Vettel en Sainz.

Door een bandenwissel van Hamilton, kwam Verstappen weer op de eerste plaats terecht. Bottas ging ook naar binnen voor een bandenwissel, deze verliep allesbehalve soepel. Een pitstop van elf seconden, vanwege een voorband die niet los wilde komen. Dit maakte dat hij terug in de race op de vijfde plaats terecht kwam.

In ronde 34 had Alonso een remprobleem, voor hem was het einde oefening. Dit maakte hem de tweede uitvaller. Perez ging in ronde 39 weer naar binnen voor een bandenwissel en kwam terug op plaats 7 achter Ricciardo. Ook Verstappen reed een ronde later naar binnen.

Vettel klapte achterop de auto van Ocon. Samen kwamen ze in een spin terecht, maar kregen het voor elkaar om hun race te vervolgen. Verstappen probeerde het gat tussen hem en Hamilton te dichten.

De laatste ronden waren zenuwslopend. Verstappen op de hielen van Hamilton. Verstappen sloeg toe maar kwam, na geboekt succes, met 4 wielen buiten de baan en moest de positie weer teruggeven aan Hamilton. Uiteindelijk finishte Hamilton als eerste. Verstappen volgde als tweede, 0.7 seconde achter Hamilton en Bottas volgde als derde.

 

GP Poule

Dit belooft niets minder dan een heel mooi seizoen.

Op onze website kan je nu de uitslagen van de poules bekijken!
Check www.gppoule.nl

Ook kan je je voorspelling invullen voor de volgende race. Wie gaat er volgens jou winnen?