Samenvatting Grand Prix Portugal 2021!

Samenvatting Grand Prix Portugal 2021!

 3 mei 2021

 

Afgelopen weekend was het dan zo ver, de derde race van het seizoen 2021! Om 16:00 startte de Grand Prix van Portugal. Lewis Hamilton wist als eerste te finish te behalen, daarna volgden Verstappen en Bottas.

De race begon met een Safety Car. Räikkönen werd geraakt door een teamgenoot waardoor de Fin zijn bolide aan de kant moest zetten. De auto van Räikkönen moest worden weggehaald, dus de Safety Car kwam de baan op. De Grand Prix werd hervat met Bottas aan de leiding. Gevolgd door Verstappen en Hamilton. Hamilton kreeg de kans om de tweede plaats weer terug te pakken, waardoor Verstappen uiteindelijk op de derde plaats reed.

 

Hamilton aan de leiding

Met behulp van de DRS ging Hamilton zijn teamgenoot voorbij, maar door het gevecht van team Mercedes zag Verstappen de mogelijkheid om dichterbij te komen. De DRS van Verstappen was niet genoeg om door te racen naar de tweede plaats, Verstappen liet weten via de boordradio dat hij met versnellingsproblemen zat. Ricciardo herpakte zich, waardoor hij van de zestiende plek naar de vijfde plek ging.

 

Team Mercedes vs. Red Bull

De eerste pitstop was voor Verstappen, waar hij wisselde naar een harde band. Gevolgd door Bottas en Hamilton. Hierdoor kwam Pérez aan de leiding. Via de boordradio werd bekend gemaakt dat zijn pitstop uit werd gesteld om de Mercedes-coureur op te houden, hierdoor werd het Team Mercedes vs. Red Bull.

De strijd was van korte duur, Hamilton wist de eerste plaats te bemachtigen en Pérez zakte naar P2. Dit betekende een pitstop voor de Mexicaan. Met Hamilton aan de leiding en Verstappen op de tweede plaats volgde de teamgenoot van Hamilton op de derde plaats, waarna hij liet weten dat hij reed met problemen met zijn vermogen.

 

 

Snelste rondetijd

Achter de strijd tussen Mercedes en Red Bull reden Norris en Leclerc, met een 5e en 6e plaats reden beide coureurs een sterke race. Bottas ging vlak voor het einde van de race de pitstop in voor een nieuwe bandenwissel om zo de snelste rondetijd te bemachtigen. Bij Red Bull hadden ze het zelfde idee, ook Max ging naar binnen voor een pitstop. In eerste instantie leek het erop dat Verstappen de snelste raceronde had behaald, maar door tracklimits ging de snelste rondetijd naar Bottas.

Hamilton wist als eerste te finishen. Verstappen finishte als tweede gevolgd door Bottas. Op vier kwam Pérez en Norris eindigde op de vijfde plaats. Door de overwinning van Hamilton, is het verschil tussen Verstappen en de Brit nu 8 punten.

 

De top 10 van afgelopen zondag.

 

 

Grand Prix Spanje

Volgende week zondag 9 mei is het tijd voor de Grand Prix Spanje, op het Circuit de Barcelona-Catalunya! Wie gaat er zondag winnen? Op onze site kan je de tussenstand van de poules bekijken, check snel gppoule.nl!