Samenvatting Grand Prix Groot-Brittannië

Samenvatting Grand Prix Groot-Brittannië

 19 juli 2021

Afgelopen weekend was het weer tijd om te racen. Ditmaal op het circuit Silverstone. Voor een aantal coureurs een thuisrace. Lewis Hamilton weet de Grand Prix Groot-Brittannië te winnen, nadat hij aan het begin van de race een crash veroorzaakte bij Max Verstappen. Leclerc eindigde op P2 en Bottas op P3. 

 

Mega crash Verstappen

De coureurs kwamen goed weg bij de start. Wat leek op een mooi begin, eindigde in een aanvaring tussen Verstappen en Hamilton. Hamilton probeerde Verstappen in te halen, waarbij hij met de voorkant van zijn bolide tegen de achterkant van Verstappen aan kwam. Dit resulteerde in een spin, waarbij hij hard tegen de bandenstapels knalde. De race werd tijdelijk stilgelegd, en Verstappen klom zelf uit zijn auto. Hamilton kon, desondanks het oplopen van schade, zijn race vervolgen.

 

 

Leclerc op poleposition

De race werd hervat, met Leclerc op poleposition. Ondertussen kwam Vettel in een spin terecht, maar hij wist zichzelf te herpakken na een gele vlag. Leclerc wist Hamilton nog steeds achter zich te houden en Perez ging in ronde 19 naar binnen voor een pitstop, waardoor hij op P15 terecht kwam.

Tijd voor de pits

Toen was het voor meerdere coureurs tijd voor de pits. In ronde 22 ging Norris naar binnen voor een Pitstop, die veel langer duurde dan gehoopt. Na wel zes seconden kwam Norris weer de baan op. Ook Bottas ging naar binnen voor een pitstop. Hamilton ontving een tijdstraf voor de crash met Verstappen, wat betekende dat hij tijdens zijn Pitstop tien extra seconden moest wachten. Hij kwam op P5 terug de baan op.

 

Trage pitstop voor Sainz

Ook voor Sainz verliep zijn pitstop niet naar behoren. Zijn pitstop duurde wel twaalf seconden. Waardoor hij op P6 zijn race moest vervolgen. Leclerc was ondertussen na zijn pitstop nog steeds de leider van de race.

Norris werd in ronde 31 ingehaald door Hamilton. Ook Perez was in de aanval, en wist omhoog te klimmen naar P9. In ronde 39 ging Perez de pits in voor zijn tweede stop. Waardoor hij weer opnieuw aan zijn inhaalslag moest beginnen.

 

Hamilton wint de Grand Prix Groot-Brittannië

Met het einde van de race bijna in zicht werd de slotfase spannend. Leclerc was nog steeds aan de leiding, en Hamilton volgde hem op z’n hielen. In ronde 50 kwam Hamilton in binnen DRS-afstand van Leclerc en ging hij ten aanval. Hamilton weet Leclerc te passeren en wint zo de Grand Prix van Groot-Brittannië. Leclerc volgde op P2 en Bottas op P3.