Samenvatting Grand Prix van Nederland!

Samenvatting Grand Prix van Nederland!

 6 september 2021

Afgelopen weekend was het tijd voor de historische race in Zandvoort. Na meer dan 30 jaar werd er weer op het circuit van Zandvoort gereden. En wat een race was dat, eentje voor in de boeken! Verstappen weet de Grand Prix van Nederland op zijn naam te zetten. Hamilton volgde op de tweede plaats en Bottas werd derde.

Verstappen kende afgelopen zondag een uitstekende start. De Nederlander startte vanaf pole position en zorgde direct voor een voorsprong tussen de beide Mercedessen. De gehele race bleef Verstappen aan kop. Teamgenoot Perez moest, vanwege vibratie, al vroeg de pits in.

 

 

De eerste pitstops

Hamilton ging als eerste de baan af voor een pitstop, waardoor Verstappen ook naar binnen ging voor een pitstop. Het was een gevecht tussen beide coureurs, beide trapten het gaspedaal flink in. Verstappen wist Bottas in ronde 31 weer in te halen waardoor hij de leiding van de race weer terug nam. Perez was ondertussen ook hard aan de bak en reed op P9.

Russel ontving een tijdstraf in ronde 34, door het overtreden van de maximumsnelheid in de pits. Leclerc ging in ronde 35 naar binnen voor een pitstop en kwam als vijfde weer de baan op. Niet veel later veroorzaakte Vettel een gele vlag doordat hij spinde. Gelukkig kon hij zijn race wel vervolgen.

Weer doken Hamilton en Verstappen rond dezelfde tijd de pits in, Verstappen wisselde naar een harde band en Hamilton ging voor een setje medium banden. Verstappen weet een gat te creëren van wel drie seconden. Niet veel later was het voor Mazepin einde oefening.

 

‘DNF’ voor Mazepin en Tsunoda

Perez wisselde in ronde 49 naar de zachte banden en wilde gaan voor de snelste raceronde. Na zijn pits kwam hij weer terecht op de tiende plaats. Voor Tsunoda eindigde hier helaas zijn race, via de boordradio klinkt er “no power”. Ondertussen rijden beide Ferrari’s rijden een sterke race en rijden op de vijfde en zesde plaats. Perez zorgt ervoor dat Norris zakt naar de tiende plaats, en bij een inhaal actie raken beide coureurs elkaar. Toch weten ze beide hun race te vervolgen.

Het was het een spannend gevecht tussen Hamilton en Verstappen, maar Verstappen wist het gat langzaam te vergroten. En met succes, de Nederlander weet als eerste over de finish te komen en het publiek ging los. Hamilton en Bottas vechten om de snelste ronde tijd, uiteindelijk gaat de snelste ronde naar Hamilton.

 

Overwinning voor Verstappen

Wauw. Wat een mooie race was dit. Het publiek ging los en de tribunes zagen oranje 🧡. Een thuisoverwinning, het had niet mooier gekund. De overwinning van Verstappen zorgt ervoor dat hij de leiding neemt in het WK, met 224,5 punten staat hij nu bovenaan het klassement.

 

 

Grand Prix van Italië

En aankomend weekend is het weer tijd voor de volgende Grand Prix! De Grand Prix van Italië staat bijna voor de deur. De race start a.s. zondag om 15:00 uur. Vul je voorspelling in voordat de race begint en loop zo geen punten mis.