Samenvatting Grand Prix van Rusland

Samenvatting Grand Prix van Rusland

 27 september 2021

Afgelopen weekend werd er geracet op het Sochi Autodrom circuit. Verstappen heeft hard geknokt, en wist zich van de laatste naar de tweede plaats te werken. Hamilton wint de Grand Prix van Rusland, gevolgd door Verstappen en Sainz.

De race start met Verstappen, Bottas Leclerc en Latifi achteraan het veld na een motorwissel. Norris pakte op zaterdag pole, Sainz en Russell startten op twee en drie. Hamilton verloor tijdens de start direct een paar plaatsen, waardoor hij terug zakt naar de zevende plaats. Verstappen is bezig met zijn inhaalslag, en hij weet zichzelf naar de tiende positie te krijgen.

 

De pitstops

De eerste coureurs gingen naar binnen voor de pits, waardoor Verstappen door kon klimmen naar een uiteindelijke plaats zes. De pitstop van Ricciardo, in ronde 23, liep minder soepel dan gewenst. Hierdoor kwam hij op de veertiende plaats terug de baan op.

Hamilton ging niet veel later de pits in, en Verstappen volgde meteen. Hamilton ging verder op een set harde banden, terwijl Verstappen juist wisselde naar mediums. Norris leidde ondertussen de wedstrijd, en ook hij ging de pits in. De Brit kwam terug op de vierde plaats.

 

Uitval en regenval

Schumacher kon in ronde 33 zijn weg helaas niet vervolgen. Hij ervaarde problemen met zijn auto, waardoor hij naar de pitstraat geroepen werd. Niet veel later startte de regenval. Wat resulteerde in een intermediate bandenwissel voor de coureurs. Hamilton en Norris reden door op harde band, waar Hamilton toch de pits in ging om te wisselen bleef Norris doorrijden.

Deze beslissing van Norris liep niet naar behoren. Door de heftige regenval kon de coureur zijn auto niet meer op de baan houden, waardoor Hamilton de wedstrijd leiding overnam. Hamilton wist de Grand Prix te winnen, waarmee hij zijn 100e overwinning binnen sleepte. Verstappen maakte zijn inhaalslag en finishte uiteindelijk als tweede, gevolgd door Carlos Sainz.

 

 

De Grand Prix van Turkije

Over twee weken is het tijd voor de Grand Prix van Turkije. De race start op zondag 10 oktober, om 15:00 uur Nederlandse tijd.