De Grand Prix van Mexico! šŸŒ®

De Grand Prix van Mexico! šŸŒ®

 8 november 2021

Wat een feest voor het team van Red Bull. Max Verstappen weet de Grand Prix van Mexico te winnen. Teamgenoot PĆ©rez weet de derde plaats te bemachtigen tijdens zijn thuisrace. Lewis Hamilton kwam niet voorbij Verstappen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Verstappen kent een sterke start

Een uitstekende start voor Verstappen, zorgde ervoor dat hij al snel de wedstrijdleiding in handen nam. Bottas begon op poleposition, helaas voor de Mercedes raakte hij door een aanvaring met de bolide van Ricciardo in een spin en zakte terug naar achter. Ook Schumacher en Tsunoda werden aangetikt, dan wel niet door Ricciardo maar door Ocon. Dit resulteerde in een Safety Car op de baan.

Met Verstappen nog steeds aan de leiding werd de race vervolgd. Ondertussen was het gat tussen Verstappen en Hamilton ongeveer 3,5 seconden. PĆ©rez reed op 3 seconden achter Hamilton, achter PĆ©rez reden Gasly en beide Ferrariā€™s.

 

 

 

De eerste bandenwissels

Toen was het tijd voor de eerste bandenwissels. Hamilton ging in ronde 30 naar binnen en wisselde naar de harde band. De Mercedes kwam achter Leclerc de baan weer op. Gasly ging in ronde 32 naar binnen voor een pitstop en ook Verstappen volgde een ronde later. De pitstop van Verstappen verliep naar behoren, waardoor de Red Bull voor de Mercedes de baan weer op. Door de pitstop van Verstappen had PĆ©rez voor even de wedstrijdleiding, een leuk moment voor de Mexicaanse fans.

PĆ©rez ging in ronde 40 naar binnen voor een pitstop, en wisselde naar de harde band. Door zijn pitstop kwam hij op de derde plaats terecht achter Hamilton. Bottas ging niet veel later ook naar binnen, maar zijn pitstop verliep alles behalve soepel. De pitstop duurde maar liefst 11,7 seconden! Hierdoor kwam de Mercedes op de vijftiende plek weer de baan op.

 

PĆ©rez in de aanval

Niet veel later zette PĆ©rez de aanval op Hamilton in. Door zijn sterke raceronde bemachtigde hij de snelste rondetijd. Deze sterke rondes wist de Mexicaan te behouden, waardoor hij het gat tussen hem en Hamilton steeds meer wist te verkleinen. Ā Bottas ging in ronde 65 naar binnen voor een bandenwissel, en kwam hierdoor achter Verstappen terecht. Ondertussen kwam PĆ©rez heel dichtbij Hamilton, maar hij wist de Mercedes niet in te halen. Bottas pakte uiteindelijk nog wel een punt, door het rijden van de snelste rondetijd.

 

Verstappen wint de Grand Prix van Mexico

Verstappen weet met volle overtuiging de overwinning binnen te slepen. Ā Hamilton finishte als tweede en PĆ©rez weet tijdens zijn thuisrace de derde plaats te bemachtigen. Wat een feest voor het team van Red Bull.

 

 

De Grand Prix van Braziliƫ

We hoeven niet meer lang te wachten. Want aankomend weekend staat de Grand Prix van Braziliƫ alweer voor de deur! Let op! Tijdens deze race vindt er weer een sprintkwalificatie plaats, waarvoor een aparte voorspelling moet worden ingevuld. Check www.gppoule.nl!