Circuits van de week: Enzo é Dino Ferrari, Miami International & Barcelona-Catalunya

Circuits van de week: Enzo é Dino Ferrari, Miami International & Barcelona-Catalunya

 24 januari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we het Autódromo Enzo é Dino Ferrari circuit, Miami International Autodrome circuit en Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Autódromo Enzo é Dino Ferrari circuit

De vierde Grand Prix van het seizoen wordt verreden op het Autódromo Enzo é Dino Ferrari circuit in Italië. Het circuit is vernoemd naar Enzo Ferrari, de oprichter van Ferrari. Een thuisrace voor het team Ferrari dus.

Het raceweekend in Imola vindt dit jaar in het weekend van 22 t/m 24 april plaats, de Grand Prix start zondag 24 april.

Het Italiaanse circuit heeft een lengte van 4,909 kilometer en telt in totaal 19 bochten. In totaal worden er 63 rondes gereden.

Voorheen kennen we de Grand Prix Emilia-Romagna als: Grand Prix de San Marino. De Grand Prix werd in 2020 en 2021 als alternatieve race op de racekalender gezet vanwege COVID-19.  De Grand Prix werd in 2020 gewonnen door Lewis Hamilton, in 2021 wist Verstappen de Grand Prix op zijn naam te schrijven.

 

 

Miami International Autodrome circuit

De vijfde Grand Prix van het seizoen wordt verreden op het Miami International Autodrome circuit. Het circuit bevindt zich op het terrein van het Hard Rock Stadium, wat een aantal weken voor de start volledig wordt omgebouwd.

Het raceweekend in Miami vindt plaats in het weekend van 6 t/m 8 mei. De Grand Prix start zondag 8 mei.

Het Amerikaanse circuit heeft een lengte van 5,41 kilometer en telt in totaal 19 bochten. In totaal worden er tijdens de Grand Prix 57 rondes gereden.

De Grand Prix vindt dit jaar voor de allereerste keer plaats. Het circuit heeft 3 rechte stukken en 3 DRS-zones. Tussen bocht 13 en 16 bevinden zich een aantal hoogteverschillen

.

 

 

Circuit de Barcelona-Catalunya

De zesde Grand Prix van het seizoen wordt verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het circuit ligt in Montmeló, nabij Barcelona. De Grand Prix op het Barcelona-Catalunya circuit staat sinds 1991 op de kalender.

Het raceweekend in Spanje vindt dit jaar plaats van 20 t/m 22 mei, de Grand Prix start zondag 22 mei.

Het Spaanse circuit heeft een lengte van 4,655 kilometer en telt in totaal 16 bochten. In totaal worden er op het circuit 66 rondes gereden.

De Grand Prix heeft zowel snelle als langzame bochten en een aantal rechte stukken. Lewis Hamilton wist de Spaanse Grand Prix van 2021 op zijn naam te zetten.