Circuits van de week: de Monaco, Baku City & Gilles Villeneuve

Circuits van de week: de Monaco, Baku City & Gilles Villeneuve

 1 februari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda!ย 

Deze week belichten we Circuit de Monaco, Baku City Circuit & Circuit Gilles Villeneuve!

 

Circuit de Monaco

De zevende Grand Prix van het seizoen wordt verreden op Circuit de Monaco, in Monaco. Een belangrijke race in de kalender. Vele beroemdheden reizen de wereld over om bij de Grand Prix van Monaco aanwezig te zijn.

Het raceweekend in Monte Carlo vindt dit jaar in het weekend van 27 t/m 29 mei plaats, de Grand Prix start zondag 29 mei.

Het circuit heeft een lengte van 3,337 kilometer en telt in totaal 18 bochten. In totaal worden er 78 rondes gereden.

In 2021 wist Max Verstappen de Grand Prix op zijn naam te schrijven. Carlos Sainz en Lando Norris werden dit jaar tweede en derde. We zijn benieuwd wat dit jaar gaat brengen!

 

ย 

Baku City Circuit

De achtste Grand Prix van het seizoen, de Grand Prix van Azerbeidzjan, wordt verreden op het Baku City Circuit. De eerste Grand Prix in Baku werd gehouden in 2016, onder de naam Grand Prix van Europa. Vanaf 2017 werd er gereden onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan.

Het raceweekend in Bakoe vindt dit jaar plaats in het weekend van 10 t/m 12 juni. De Grand Prix gaat zondag 12 juni van start.

Het circuit heeft een lengte van 6,003 km en telt in totaal 20 bochten. In totaal worden er 51 rondes gereden.

Het stratencircuit in Bakoe werd in 2021 overmeesterd door Sergio Pรฉrez. De Mexicaan wist de Grand Prix op zijn naam te schrijven.

 

 

Circuit Gilles Villeneuve

De negende Grand Prix van het seizoen wordt verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada. De Grand Prix heeft de afgelopen twee naar niet op de racekalender gestaan in verband met de hele coronapandemie.

Het raceweekend in Canada vindt dit jaar plaats in het weekend van 17 t/m 19 juni. De Grand Prix gaat zondag 19 juni van start.

Het circuit heeft een totale lengte van 4,361 kilometer en telt in totaal 14 bochten. In totaal worden er 70 rondes gereden.

De laatste Canadese Grand Prix winnaar is Lewis Hamilton. Met wel zeven overwinningen is Hamilton samen met Michael Schumacher de recordhouder van de Canadese Grand Prix.