Circuits van de week: Hungaroring, Spa-Francorchamps & Zandvoort

Circuits van de week: Hungaroring, Spa-Francorchamps & Zandvoort

 21 februari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we de Hungaroring, Circuit de Spa-Francorchamps & Circuit Park Zandvoort

 

Hungaroring

De dertiende Grand Prix van het seizoen is de Grand Prix van Hongarije. Tijdens de Grand Prix wordt er gereden op de Hungaroring in de buurt van Mogyoród. Het circuit staat al sinds 1986 op de racekalender.

Het raceweekend in Hongarije vindt dit jaar plaats in het weekend van 29 t/m 31 juli. De Grand Prix gaat zondag 31 juli van start.

Het Hongaarse circuit heeft een lengte van 4,381 kilometer en telt 14 bochten. In totaal worden er op het circuit 70 rondes gereden.

Afgelopen jaar wist Esteban Ocon de Grand Prix van Hongarije op z’n naam te schrijven, Sebastian Vettel werd tweede en Lewis Hamilton finishte als derde.

 

 

Spa-Francorchamps

Voor de veertiende Grand Prix van het seizoen reizen we door naar België. Het circuit staat sinds 1985 als vast circuit op de raceagenda.

Het Belgische raceweekend vindt plaats in het weekend van 26 t/m 28 augustus. De race gaat zondag 28 augustus van start.

Het circuit heeft een lengte van 7,004 kilometer en heeft in totaal 20 bochten. Op het circuit worden in totaal worden er 44 rondes gereden.

Circuit de Spa-Francorchamps draagt de onofficiële titel van mooiste circuit ter wereld. Dit heeft het circuit te danken aan het landschap met valleien, snelle bochten, de Raidillon en de natuur rondom het circuit.

 

 

 

Circuit Park Zandvoort

De vijftiende Grand Prix van het seizoen wordt verreden in ons kleine kikkerlandje. De Grand Prix van Nederland is aan de beurt! In 2021 werd er voor het eerst na 36 jaar weer een Grand Prix georganiseerd op het circuit van Zandvoort.

Het Nederlandse raceweekend vindt in 2022 plaats in het weekend van 2 t/m 4 september. De Grand Prix van Nederland gaat zondag 4 september van start.

Het circuit heeft een totale lengte van 4,259 kilometer, telt in totaal 14 bochten en er worden 72 rondes gereden.

Een thuisrace voor Max Verstappen. Afgelopen jaar was het dubbelfeest: de Grand Prix stond weer op de kalender én Verstappen wist de race te winnen. Oranje glorie! We zijn benieuwd wat 2022 met zich mee brengt.