Circuits van de week: Suzuka & Circuit of the Americas

Circuits van de week: Suzuka & Circuit of the Americas

 4 maart 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we’t Suzuka Circuit & ‘t Circuit of the Americas.

 

Suzuka Circuit

De negentiende race van het seizoen wordt verreden op het Japanse Suzuka Circuit, tijdens de Grand Prix van Japan. Het circuit staat sinds 1987 op de kalender van de Formule 1. Hoewel het een Japans circuit is, is het circuit ontworpen door John Hugenholtz.

De Grand Prix van Japan vindt plaats in het weekend van 7 t/m 9 oktober. De race start op zondag 9 oktober.

Het circuit heeft een lengte van 5,807 kilometer, telt 17 bochten en er worden in totaal op het racecircuit 53 rondes gereden.

Het Japanse racecircuit heeft, door de COVID-19 pandemie, de afgelopen twee jaar niet op de kalender gestaan. Voor aankomend jaar ziet het er naar uit dat er gewoon wordt geracet op het circuit.

 

 

 

Circuit of the Americas

De twintigste race van het seizoen vindt plaats op het Amerikaanse circuit in Texas. Het circuit heeft lange rechte stukken, de 30-meter helling en uitdagende bochten.

De Grand Prix van de Verenigde Staten vindt plaats in het weekend van 21 t/m 23 oktober. De Grand Prix gaat zondag 23 oktober van start.

Het circuit of the Americas heeft een lengte van 5,47 kilometer, telt 20 bochten en er worden in totaal 56 rondes gereden.

Afgelopen jaar wist Max Verstappen de Grand Prix te winnen, Lewis Hamilton werd tweede en Sergio Pérez wist als derde over de finish te komen.