De race highlights van Jeddah

De race highlights van Jeddah

 28 maart 2022

Afgelopen jaar werd er in december voor de eerste keer geracet op het statencircuit in Jeddah. Gisteren stond de GP van Saoedi-Arabië weer op het programma: de race op het snelste stratencircuit van de F1-kalender.

Verstappen vs Leclerc

Het was afgelopen zondag een spannende strijd tussen Verstappen en Leclerc. Hoewel Leclerc het grootste deel van de race aan de leiding is geweest, ging Verstappen er met de zege vandoor. Leclerc volgde nauw en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Hamilton P10

Lewis Hamilton kende, voor zijn doen, een dramatische kwalificatie. Tijdens de GP startte Hamilton vanaf de 15e plaats. Uiteindelijk wist de Brit als 10e te eindigen, wat hem een enkel puntje op heeft geleverd.

 

DNF

Voor 5 coureurs liep het anders dan gewenst. Albon, Bottas, Alonso, Ricciardo en Latifi wisten de finish niet te behalen. Mick Schumacher nam niet deel aan de GP, na een zware crash zaterdagavond. Ook Tsunoda kon niet deelnemen aan de GP, zijn bolide hield er vóór de start van de race al mee op.

 

Team Ferrari

Op dit moment, na twee races, gaat team Ferrari aan kop. Leclerc en Sainz hebben beide races beide het podium behaald, waardoor het team met 78 punten de leiding neemt in het klassement.

 

 

Grand Prix van Australië

Nog een weekje wachten en dan staat de volgende Grand Prix alweer op het programma! De vrije trainingen starten op vrijdag 8 april, de race zelf gaat zondag 10 april van start. Zorg dat je je voorspelling in hebt gevuld voordat de race begint en loop geen punten mis!