Coureur informatie

Lando Norris

Lando Norris

Lando Norris is geboren in Bristol op 13 november 1999. Ondanks dat hij in zijn vroege leven een interesse had in motorrijden, begon hij toch met karten toen hij 7 was. In 2019 reed hij zijn eerste jaar in Formule 1.

In 2013 won Norris het wereldkampioenschap karten, de WSK Euro series en de CIK-FIA Europese en CIK-FIA Supercup titels. Het jaar daarop won hij het CIK-FIA KF wereldkampioenschap, wat hem de jongste kartkampioen ooit maakt. Hierna ging hij naar de Ginetta Junior Kampioenschap, waar hij derde werd en de Rookie Cup won. Hierna ging hij door naar open-wheelers, waaronder hij in 2016 de Nieuw Zeeland Grand-Prix won. In 2017 reed Norris mee in de Europese Formule 3. Hij werd hier kampioen tijdens de laatste race van het seizoen op de Hockenheimring.

Na de Formule 3 stroomde Norris in 2018 op naar de Formule 2. Hier werd hij tweede, achter George Russel en voor Alexander Albon. In datzelfde jaar begon Norris te testen voor McLaren. Tijdens de mid-seizoens test in Spanje zette hij de tweede snelste tijd neer. Op 3 september 2018 werd officieel bekend dat Norris voor McLaren zou rijden in 2019.
Een jaar verder en Norris eindigde een respectabele elfde plek in het kampioenschap. Onder mentorschap van Carlos Sainz Jr. probeert de jonge brit uit te groeien tot een titelkandidaat.

4
Naam
Lando Norris
Leeftijd
22
Land
Groot-Brittannië   Groot-Brittannië
Team
McLaren F1 Team
Actuele stand 2021
Punten
153
Gewonnen
0
Podiums
4