Coureur informatie

Carlos Sainz jr.

Carlos Sainz jr.

Carlos Sainz Vázquez de Castro, ook wel bekend als Carlos Sainz jr. is geboren in Madrid op 1 september 1994 en is de zoon van voormalig wereldkampioen rally Carlos Sainz.
Sainz begon in de Formule 1 in 2015 bij Toro Rosso, naast eveneens debuterende Max Verstappen. In zijn eerste seizoen had hij veel mechanische problemen, waardoor hij vijftiende eindigde in het kampioenschap, met zevende als zijn beste resultaat. In 2016 en 2017 verbeterde hij zich, met een vierde plaats in Singapore als beste resultaat voor bij het team. Richting het einde 2017 kondigde Sainz aan te vertrekken bij Toro Rosso, en over te stappen naar Renault. Deze overstap werd echter op de snelle baan gegooid door teleurstellende resultaten van Jolyon Palmer, waardoor Sainz vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten 2017 uitkwam voor het team van Renault.

2018 was wisselvallig voor Sainz. Hij behaalde een vijfde plaats in Azerbeidzjan, het beste resultaat voor het Renault team sinds ze terug in de Formule 1 zijn. Maar vaak eindigde hij achter zijn teamgenoot Nico Hülkenberg. Aan het einde van 2018 moest hij dan ook opzoek naar een nieuw team, en hij vond deze in McLaren.
2019 was een sterk seizoen voor Sainz. Hij was de beste rijder buiten de top 3 teams, en werd dan ook zesde. Voor 2020 hoopt hij mee te kunnen vechten aan de top en nog hoger te eindigen.

55
Naam
Carlos Sainz jr.
Leeftijd
27
Land
Spanje   Spanje
Team
Scuderia Ferrari
Actuele stand 2021
Punten
145,5
Gewonnen
0
Podiums
3