Coureur informatie

Esteban Ocon

Esteban Ocon

Esteban Ocon is geboren in Évreux op 17 september 1996 en is een Frans autocoureur. In 2019 was hij een testrijder voor Mercedes-Benz AMG Petronas.

Ocon begon in de Formule 1 bij Lotus, waar hij in 2014 op het Circuit Ricardo Tormo Valencia tijdens een test genoeg kilometers maakte om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Tijdens de laatste race 2014 in Abu Dhabi kwam Ocon nogmaals uit voor Lotus tijdens de vrije training. In 2015 stapte hij over naar Force India, als testcoureur. Datzelfde jaar begon hij ook als testrijder voor Mercedes. Eerst in de DTM, en enkele maanden daarna in de Formule 1.

In 2016 keerde Ocon terug naar het Lotus team, wat ondertussen Renault geworden was, om de reserve- en testcoureur te worden van het team. Vanaf Spa-Francorchamps vervangt Ocon Rio Haryanto bij het Manor F1 team. Na dit seizoen maakte Ocon de overstap naar Force India. Tijdens 2018 moest Ocon echter al snel weer afstand doen van dat stoeltje, omdat de vader van Lance Stroll een groot aandeel kocht in het team. Zijn toenmalige teamgenoot Perez had een grotere hoeveelheid sponsoren, waardoor Ocon op zoek moest naar een nieuw team.

31
Naam
Esteban Ocon
Leeftijd
25
Land
Frankrijk   Frankrijk
Team
Alpine F1 Team
Actuele stand 2021
Punten
60
Gewonnen
1
Podiums
1