Coureur informatie

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Daniel Joseph Ricciardo is geboren in Perth op 1 juli 1989. Hij begon in de Formule 1 in 2010, als reservecoureur voor Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso.

In 2011 mocht Ricciardo voor het eerst meerijden in de race, voor HRT. Hij verving hier Narain Karthikeyan. Na dit jaar 27e te eindigen zonder punten, mocht Ricciardo in 2012 uitkomen voor Toro Rosso. Hij behaalde in de eerste race van dat jaar ook meteen zijn eerste punten, toen hij negende werd. Vanaf 2013 begon Ricciardo pas echt door te komen, toen hij in de Toro Rosso door het jaar heen zich steeds hoger kwalificeerde. In dit jaar maakte Mark Webber, toendertijd tweede rijder bij Red Bull Racing, bekend dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen.

Vanaf 2014 begon Ricciardo bij Red Bull. Hij koos het nummer 3, omdat dat het eerste nummer was dat hij gebruikte tijdens karten. In zijn eerste race voor het team wist hij meteen een indrukwekkend resultaat neer te zetten, door tweede te worden.

Na het 2018 seizoen tekende Ricciardo bij Renault. Renault hoopt met hem om weer een topteam te worden. Of dat gaat gebeuren moet dit jaar blijken.

3
Naam
Daniel Ricciardo
Leeftijd
32
Land
Australië   Australië
Team
McLaren F1 Team
Actuele stand 2021
Punten
104
Gewonnen
1
Podiums
1