Coureur informatie

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Kimi-Matias Räikkönen is geboren in Espoo op 17 oktober 1979. Hij is al in de Formule 1 sinds 2001 en heeft geraced met grote namen zoals Mika Häkkinen en Michael Schumacher. Hij kreeg de bijnaam “The Ice Man” doordat hij altijd cool blijft.

Zijn eerste seizoenen waren zwaar. Tussen 2001 en 2006 stond hij vaker op het podium, maar bij McLaren hadden ze vaak problemen met de betrouwbaarheid. Toch wist Räikkönen vaak Schumacher uit te dagen voor het kampioenschap. Toen Schumacher dan ook in 2006 zijn vertrek uit de sport aankondigde, was er eigenlijk maar een man die hem bij Ferrari kon vervangen.

Bij Ferrari kwam Räikkönen meteen sterk uit de voeten. In de GP van Australië in 2007 weet hij meten een overwinning te pakken. De rest van het jaar is het nagelbijten. Räikkönen, Hamilton en Alonso vechten allemaal voor de titel. Toch wist Räikkönen met één punt verschil voor de rest te blijven, waardoor hij de derde Finse wereldkampioen werd in de Formule 1.

Jammer genoeg moest dit het enige succes blijken in zijn tijd bij Ferrari. Na 2009 vertrok Räikkönen bij het team, om over te stappen naar WRC.

In 2012 kwam hij weer terug de Formule 1 in bij het Lotus F1-team. Hier bewees hij in 2012 en 2013 nog steeds een getalenteerd coureur te zijn, door consequent mee te vechten bovenin het middenveld en soms zelfs daarboven. In 2014 keert Räikkönen terug bij Ferrari. Jammer genoeg blijkt hij hier niet erg succesvol.

7
Naam
Kimi Räikkönen
Leeftijd
41
Land
Finland   Finland
Team
Alfa Romeo Racing
Actuele stand 2021
Punten
2
Gewonnen
0
Podiums
0