Coureur informatie

Max Verstappen

Team Aston Martin Red Bull Racing
Land Nederland  
Leeftijd 23
 
Actuele stand 2020
Punten 147
Gewonnen 1
Podiums 8
Max Emilian Verstappen is geboren in Hasselt, België op 30 september 1997 en is een Belgisch-Nederlandse autocoureur. Hij rijdt in de Formule 1 onder de Nederlandse vlag bij het team van Red Bull Racing. Zijn vader is voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen. De moeder van Verstappen is de Belgische Sophie Kumpen, die vroeger op hoog niveau kartte. Na de scheiding van zijn ouders groeide hij op bij zijn vader. Hij was de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1 en later de eerste Nederlander die naar een poleposition reed.

Verstappen begon zijn racecarrière al in 2005 op zevenjarige leeftijd met karten bij het Belgische Limburgse Karting Genk en werd direct kampioen in de Miniklasse van het Belgisch kampioenschap. In 2006 werd hij in dezelfde klasse weer kampioen door alle 21 races te winnen.

Met drie overwinningen, twee officiële polepositions, negen podiums, en een derde plek in het kampioenschap was 2019 een succesvol jaar. Maar de jonge Max is op zoek naar meer, en wil in 2020 voor de titel gaan.
scroll up