Coureur informatie

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Pierre Gasly is geboren in Rouen op 7 februari 1996. In 2019 begon hij bij Red Bull Racing, maar na de zomervakantie ging hij naar Toro Rosso.

Gasly begon in de Formule 1 in 2017. Hij begon 2017 in de Super Formula, voor Team Mugen. Hij won twee races en was dichtbij een kampioenschap, maar het laatste raceweekend op Suzuka werd uiteindelijk afgelast door een aankomende tyfoon, waardoor hij tweede in het kampioenschap eindigde. Daarnaast begon hij dat jaar ook in de Formule E bij Renault e.Dams, als een tijdelijke vervanger voor Sébastien Buemi, die op dat moment in het WEC moest rijden. Voor de Grand Prix van Maleisië dat jaar werd bekend gemaakt dat Gasly het stoeltje van Kvjat over zou nemen voor de aankomende tijd.

In 2018 bleef Gasly voor Toro Rosso rijden met nieuwe teamgenoot Hartley. Tijdens de Grand Prix van Bahrein wist Gasly een vierde plaats binnen te halen, wat toendertijd het beste resultaat was voor Honda sinds hun terugkeer naar de Formule 1. De rest van het seizoen bleef Gasly goede races neerzetten, waardoor hij in 2019 mocht beginnen bij Red Bull Racing, naast Max Verstappen. Door een te groot verschil met zijn teamgenoot en teleurstellende resultaten moest hij naar de zomerstop terug naar Toro Rosso, en werd zijn stoeltje bij Red Bull ingenomen door Alexander Albon.

Gasly gaat voor 2020 willen bewijzen dat hij dat Red Bull stoeltje wel waard is. Daarvoor zal hij veel vooruitgang en snelheid moeten laten zien.

10
Naam
Pierre Gasly
Leeftijd
25
Land
Frankrijk   Frankrijk
Team
Scuderia AlphaTauri
Actuele stand 2021
Punten
74
Gewonnen
0
Podiums
1