Coureur informatie

Charles Leclerc

Team Scuderia Ferrari
Land Monaco  
Leeftijd 23
 
Actuele stand 2020
Punten 63
Gewonnen 0
Podiums 2
Charles Leclerc is geboren in Monte Carlo op 16 oktober 1997. Sinds 2016 is hij lid van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team Ferrari. In 2016 werd hij kampioen in de GP3 Series, en in 2017 werd hij kampioen in de Formule 2. Leclerc is het het petekind van voormalig Formule 1-coureur Jules Bianchi.

In 2018 maakt hij zijn Formule 1-debuut bij het team van Sauber. Een jaar later rijdt Leclerc voor Ferrari, waar hij Räikkönen vervangt, die op zijn beurt naar Sauber gaat. Hij werd zo de eerste Monegaskische coureur bij Ferrari en de jongste Ferrari-coureur sinds Ricardo Rodríguez in 1961. Zijn teamgenoot is viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Tijdens zijn tweede week bij het italiaanse team in Bahrein behaalde hij de eerste pole position uit zijn Formule 1-carrière. In Spa-Francorchamps behaalde hij zijn eerste Grand-Prix overwinning.

In 2019 eindigde Leclerc in de titelrace boven zijn teamgenoot. Door het jaar heen heeft Leclerc zich opgesteld als een rivaal van Verstappen. In 2020 wil Leclerc vechten voor de titel, en mocht dat niet lukken wil hij tenminste boven Verstappen eidingen.
scroll up