Coureur informatie

Sergio Pérez

Sergio Pérez

Sergio "Checo" Pérez Mendoza is geboren in Guadalajara op 26 januari 1990. Hij is in 2011 begonnen in de Formule 1.

Pérez begon bij Sauber. In dit jaar wist hij mee te vechten bovenaan het middenveld. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco had hij echter een grote crash, waardoor hij een hersenschudding en gekneusd dijbeen opliep. Dit zorgde ervoor dat hij tijdens de Grand Prix van Canada vervangen moest worden door Pedro de la Rosa.

In 2012 wist Pérez drie podiumplekken te behalen. Zijn eerste van dat jaar betekende dat er voor het eerst weer een Mexicaan op het podium stond sinds 1971. Na dit jaar ging hij weg bij Sauber om naar McLaren te gaan. Hier was de auto jammer genoeg niet snel genoeg om mee te strijden voor podiumplekken. Na 2013 maakte Pérez bekent dat hij niet meer voor McLaren zou rijden.

Vanaf 2015 begon Pérez bij Force India. Dit is het team waar hij nu nog steeds rijd. Tussen 2015 en 2019 heeft Perez vier keer op het podium gestaan met Force India. Toen in 2018 het team in financiële problemen kwam werd het voor een deel overgekocht door Lawrence Stroll, waarna Lance Stroll de teamgenoot werd van Pérez.

11
Naam
Sergio Pérez
Leeftijd
31
Land
Mexico   Mexico
Team
Red Bull Racing
Actuele stand 2021
Punten
190
Gewonnen
1
Podiums
5