Circuits van de week: Silverstone, Red Bull Ring & Paul Ricard

Circuits van de week: Silverstone, Red Bull Ring & Paul Ricard

 16 februari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we Silverstone, de Red Bull Ring & Circuit Paul Ricard.

 

Silverstone

De tiende Grand Prix van het seizoen vindt plaats op het Silverstone circuit in Groot-Brittannië. In 1950 vond er op dit circuit voor de eerste keer een Formule 1 Grand Prix plaats. Ecclestone heeft in 2010 een zeventienjarig contract gesloten, wat ervoor heeft gezorgd dat het circuit tot 2027 op de racekalender staat.

Het raceweekend bij Silverstone vindt plaats in het weekend van 1 t/m 3 juli. De Grand Prix gaat zondag 3 juli van start.

Het circuit heeft een totale lengte van 5,891 kilometer en telt 18 bochten. Er worden in totaal 52 rondes gereden.

Het circuit is een thuisrace voor o.a. Lewis Hamilton en Lando Norris. Afgelopen jaar won Lewis Hamilton de Grand Prix van Groot-Brittannië.

 

 

Red Bull Ring

De elfde Grand Prix van het seizoen wordt verreden op de Red Bull Ring in Stiermarken. Het Oostenrijkse circuit staat al sinds 1970 op de kalender, onder de naam Österreichring. Vanaf 2011 kreeg het circuit de naam Red Bull Ring, nadat Dietrich Mateschitz het circuit op heeft gekocht.

Het raceweekend in Stiermarken vindt dit jaar plaats in het weekend van 8 t/m 10 juli. De Grand Prix gaat op zondag 10 juli van start.

Het circuit heeft een totale lengte van 4,318 kilometer en heeft in totaal 10 bochten. Er worden op de Red Bull Ring 71 rondes gereden.

Het circuit is, zoals de naam al zegt, een thuisrace voor het team van Red Bull. Afgelopen jaar stond het circuit twee keer op de kalender, onder de naam Grand Prix van Oostenrijk en de Grand Prix van Stiermarken. Beide races werden gewonnen door Verstappen.

 

 

Paul Ricard

Het twaalfde circuit van de racekalender is ’t circuit Paul Ricard in Frankrijk. Het circuit keerde in 2018 weer terug op de raceagenda van de Formule 1.

Het Franse raceweekend vindt plaats in het weekend van 22 t/m 24 juli. De race gaat op zondag 24 juli van start.

Het circuit heeft een lengte van 5,809 kilometer en telt 15 bochten. In totaal worden er op het circuit 53 rondes gereden.

Sebastian Vettel heeft de Franse snelste raceronde op zijn naam staan. In 2019 behaalde Vettel de rondetijd 1:32.740 voor het team Scuderia Ferrari.