Circuits van de week: Monza, Sochi & Marina Bay

Circuits van de week: Monza, Sochi & Marina Bay

 24 februari 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we Autodromo Nazionale Monza, Sochi Autodrom & Marina Bay Street Circuit.

 

Autodromo Nazionale Monza

De zestiende race van de racekalender wordt verreden op ’t circuit Autodromo Nazionale Monza, tijdens de Grand Prix van Italië. De race op het circuit in Monza staat al sinds de start van het officiële F1-kampioenschap op de agenda.

Dit jaar vindt het raceweekend in Monza plaats van 9 t/m 11 september. De Grand Prix gaat zondag 11 september van start.

Het Italiaanse circuit heeft een lengte van 5,793 kilometer, telt 11 bochten en er worden in totaal 53 rondes gereden.

In 2021 was de uitslag van de Grand Prix verrassend. Het team van McLaren wist de eerste en tweede plaats te bemachtigen. Daniel Ricciardo ging er met de overwinning vandoor, Norris kwam als tweede over de finish en Bottas volgde als derde. Max Verstappen en Lewis Hamilton crashten met elkaar waardoor ze beide de race niet af hebben kunnen maken.

 

Sochi Autodrom

Voor de zeventiende Grand Pirx van het seizoen reizen we door naar Rusland. De Grand Prix van Rusland wordt verreden op het Sochi Autodrom circuit in de badplaats Sotsji. Een thuisrace voor de Russische Formule 1-coureur Nikita Mazepin.

Het raceweekend in Rusland vindt plaats van 23 t/m 25 september. De race gaat zondag 25 september van start.

Het Russische circuit heeft een lengte van 5,848 kilometer, telt 18 bochten en in totaal worden er 53 rondes gereden.

Afgelopen jaar wist Lewis Hamilton de race te winnen. Max Verstappen wist, nadat hij achteraan moest starten vanwege een motorwissel, tweede te worden.

 

 

Marina Bay Street Circuit

De achttiende Grand Prix van het 2022 seizoen vindt plaats op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De Grand Prix van Singapore wordt sinds 2008 gehouden. Na twee jaar afwezig te zijn geweest van de racekalender, is de Grand Prix van Singapore terug van weggeweest!

Het raceweekend in Singapore vindt plaats van 30 september t/m 2 oktober. De Grand Prix gaat op zondag 2 oktober van start.

Het Marina Bay Street Circuit heeft een lengte van 5,063 kilometer en heeft wel 23 bochten. In totaal worden er op het circuit 61 rondes gereden.

Sebastian Vettel is de laatste winnaar van de Grand Prix van Singapore. We zijn benieuwd wat dit jaar gaat brengen.