Circuits van de week: Hermanos Rodriguez, Interlagos & Yas Marina

Circuits van de week: Hermanos Rodriguez, Interlagos & Yas Marina

 10 maart 2022

We kunnen niet wachten totdat het nieuwe race seizoen weer begint! Zondag 20 maart start de Grand Prix van Bahrein, de eerst van het seizoen. Om je alvast helemaal klaar te stomen voor het nieuwe raceseizoen voorzien we je wekelijks van leuke informatie en feiten over de verschillende circuits van de aankomende raceagenda! 

Deze week belichten we Autodromo Hermanos Rodriguez, Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos & Yas Marina Circuit.

 

Autodromo Hermanos Rodriguez

De eenentwintigste race van het seizoen vindt dit jaar plaats op ’t Autodromo Hermanos Rodriguez circuit in Mexico, gelegen in Mexico-Stad. Elk jaar is het tijdens de Grand Prix drie dagen lang feest, maar de thuisrace voor Red Bull coureur Sergio Pérez maakt het éxtra feestelijk.

De Grand Prix van Mexico vindt plaats in het weekend van 28 t/m 30 oktober. De race gaat zondag 30 oktober van start.

Het Mexicaanse circuit heeft een lengte van 4,304 kilometer en telt in totaal 17 bochten. Op het circuit worden 71 rondes gereden.

Afgelopen jaar was het tijdens de Grand Prix van Mexico één groot feest. Max Verstappen wist de race te winnen. Teamgenoot Pérez werd derde, een plaats op het podium dus! Voor alle Mexicanen was dit natuurlijk een race om niet te vergeten.

 

 

Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos

De tweeëntwintigste race, tevens de een na laatste race van het seizoen, wordt verreden op het ’t circuit Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos in Brazilië. Een vaste prik op de kalender van de Formule 1. Het circuit is vernoemd naar een Braziliaans oud Formule 1-coureur.

De Grand Prix van Brazilië vindt plaats van 11 t/m 13 november. De race gaat op zondag 13 november van start.

Het circuit heeft een totale lengte van 4,309 kilometer, telt 15 bochten en er worden in totaal 71 rondes gereden.

Hamilton wist vorig jaar de Grand Prix op z’n naam te zetten. De Brit startte op de tiende plaats wegens gridstraf voor een motorwissel, maar wist zichzelf al gauw naar voren te werken met als kers op de taart een overwinning.

 

 

Yas Marina Circuit.

De laatste race van het seizoen, is zoals we ‘m kennen: de Grand Prix van Abu Dhabi. Op het Yas Marina Circuit zullen de F1-coureurs hun laatste race van het 2022 seizoen rijden. Het circuit van Abu Dhabi is het duurste circuit ooit gebouwd.

Het raceweekend in Abu Dabi vindt plaats van 18 t/m 20 november. De race zelf gaat zondag 20 november van start.

In totaal heeft het circuit een lengte van 5,554 kilometer, telt het 16 bochten en worden er 55 rondes gereden.

Afgelopen jaar was het een zeer spannende slotfase. Een beslissende race tussen de titelstrijd voor Verstappen en Hamilton. In de allerlaatste ronde wist Verstappen Hamilton in te halen en won hiermee de race en de wereldtitel.

 

 

Grand Prix Bahrein

Het is bijna weer zo ver, volgende week gaat de eerste Grand Prix van het seizoen van start! Wat hebben wij er zin in. Heb jij je voorspelling al ingevuld? Nodig je vrienden uit en doe mee!