Bernd Mayländer

Bernd Mayländer

 8 januari 2021

COUNTDOWN 🏁


Nog 11 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van info over de coureurs.

We trappen af met de man die al meer dan 700 rondes aan kop is geweest als safety car-bestuurder. We hebben het over niemand minder dan 🥁… BERND MAYLÄNDER.

Volg ons ook op Instagram @gppoule



F1 safety car

Mayländer (Waiblingen, 29/05/71) is een Duitse autocoureur en huidig F1 safety car-coureur. Eind jaren 80 begon Bernd zijn carrière in de kartsport . In de daaropvolgende jaren vond hij zijn weg naar de Formule Ford, de Porsche Carrera Cup en de originele DTM. In 2000 won hij de 24 uur van de Nürburgring in een Porsche 911 GT3-R 🥇 Toen de Deutsche Tourenwagen Masters-serie in 2000 werd hervat, reed hij voor Mercedes-Benz. Hij reed van 2001 tot 2004 voor Mercedes in DTM, nadat hij in 2001 één race op de Hockenheimring had gewonnen.

Mercedes is ondertussen al 25 jaar de officiële leverancier van de iconische zilvergrijze Safety Car, maar dit jaar zal ook Aston Martin de helft van de F1 races voorzien van een safety car.

🚨 Sinds 2000 rijdt Mayländer op enkele uitzonderingen na met de Safety Car in alle F1 races. Bij de Canadese GP van 2001 werd hij vervangen door Marcel Fässler, omdat hij geblesseerd raakte. In 2002, bij de GP in de VS, werd hij vervangen door de Ierse autocoureur Damien Faulkner.

In 20 jaar tijd heeft Maylander een overvloed aan coureurs over de hele wereld geleid. Hij reed voor op sterren als Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Max Verstappen, maar Lewis Hamilton is het meest uitdagend, volgens hem. Wanneer hij wordt ingezet om de race te neutraliseren en de coureurs veilig te leiden, doet hij het zeker niet rustig aan in zijn Mercedes AMG GT R. Toch klagen de coureurs via de teamradio als de Safety Car langzamer gaat rijden tijdens de race. Maar ja, hij moet immers de veiligheid bewaken. Hoe dan ook blijft hij onmisbaar in de F1 World en zijn wij fan van hem.🏎️