Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi

 29 januari 2021

🏁 COUNTDOWN

Nog 8 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van leuke informatie over de coureurs.

Hij is geboren in Martina Franca en rijdt sinds 2019 als vaste rijder bij Alfa Romeo Sauber naast Kimi Räikkönen. We hebben het natuurlijk over de Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi!

Volg ons ook op Instagram @gppoule

De autosportcarrière van Giovinazzi

Antonio Giovinazzi begon zijn carrière in 2006 met karten op professioneel niveau. Na een aantal kartkampioenschappen gewonnen te hebben door de jaren heen nam hij in 2012 deel aan de Formule Pilota China. Hier won hij 6 van de 18-races en won hij de titel in zijn eerste seizoen.

2013 was het jaar dat hij de overstap maakte naar de Europese Formule 3. Hij wist een tweede plaats te scoren in de Britse Formule 3 in 2013. In zijn derde seizoen in de Formule 3 wist Giovinazzi zes overwinningen te behalen en pakte hij hiermee de tweede plaats.

In het FIA Formula 3 European Championship eindigde Giovinazzi in 2014 op de zesde plaats. Giovinazzi reed in 2015 opnieuw in het FIA F3 kampioenschap en eindigde hij op de tweede plaats. Later dat jaar won hij de 2015 Masters of Formula 3 race op Zandvoort en wist met de 2015 Macau Grand Prix de vierde plaats te behalen.

In 2016 reed Giovinazzi samen met Pierre Gasly de GP2 voor Prema, hij eindigde dit jaar op de tweede plaats. Aan het begin van het seizoen in 2017 kreeg Giovinazzi voor zowel Ferrari als Sauber een rol als reserverijder. Hij mocht rijden in de tests als vervanger voor de geblesseerde Pascal Wehrlein. Ook mocht hij Wehrlein vervangen in de eerste twee races van dat jaar. Hierdoor maakte Giovinazzi in Australië zijn debuut. Later in dat jaar mocht hij zeven vrije trainingen rijden bij team Haas.

Samen met Räikkönen

In 2018 is Giovinazzi nog steeds test- en reservecoureur en reed hij vrije trainingen voor zijn zelfontwikkeling. In 2019 keerde Räikkönen terug bij Sauber en werd het contract van Marcus Ericsson niet verlengd. Dit betekende dat er een plek vrij kwam in het team voor Giovinazzi.

Zijn eerste Formula 1 Wereldkampioenschap punt scoorde de Italiaan in de Oostenrijkse Grand Prix, de Redbull ring op 30 juni 2019. Aan het einde van 2019 werd bekend gemaakt dat Giovinazzi team Alfa Romeo gaat vertegenwoordigen in 2020. Dit doet hij samen met teamgenoot Kimi Räikkönen.

Er gingen geruchten rond dat Schumacher in 2021 zou debuteren voor het Formule 1 team van Alfa Romeo. Het team heeft uiteindelijk toch besloten dat Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen het Formule 1 team gaan vertegenwoordigen.