Pierre Gasly

Pierre Gasly

 2 februari 2021

🏁 COUNTDOWN

Nog 7 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van leuke informatie over de coureurs. Deze Franse F1-coureur begon in 2017 in de Formule 1.

Hij reed voor Toro Rosso en heeft ook voor Red Bull gereden naast Max Verstappen. Dit jaar vertegenwoordigt hij weer het Formule 1 team Alpha Tauri, voorheen Toro Rosso. Deze week gaat onze nieuwste blog over niemand minder dan Pierre Gasly!  

 

Volg ons op Instagram @gppoule

 

De autosportcarrière van Gasly

Pierre Gasly is geboren in Rouen op 7 februari 1996. Hij begon zijn autosportcarrière in 2006 op tienjarige leeftijd in het karting. Na 3 jaar gereden te hebben stapte hij in 2009 over naar het internationale karting. In 2010 behaalde Gasly de tweede plaats in het eindklassement van het CIK-FIA Europese Kampioenschap.

2011 was het jaar dat Pierre Gasly de overstap maakte naar het formuleracing. Dit jaar nam hij deel aan het Franse Formule 4-kampioenschap. Gasly eindigde derde, na het behalen van meerdere podiumplaatsen.

In 2012 stapte Gasly over naar de Eurocup Formule Renault 2.0. Hij behaalde twee podiumplaatsen en eindigde tiende in het klassement. In 2013 bleef Gasly in de Eurocup rijden. Hij won op het Circuit de Barcelona-Catalunya drie races en sleepte een titel binnen met een derde en zesde plaats.

Gasly stapte in 2014 over naar de Formule Renault 3.5 Series, reed voor het team Arden Motorsport en eindigde op de tweede plaats achter Carlos Sainz. Een jaar later maakte Gasly de overstap naar GP2 Series. Zijn debuut jaar in 2015 verliep niet helemaal naar wens. Hij wist geen enkele overwinning te behalen en eindigde als achtste in het kampioenschap.

Prema Racing werd Gasly’s nieuwe team in 2016. Gasly behaalde op Silverstone een overwinning, waarna nog drie overwinningen volgden. Gasly werd kampioen en behaalde acht punten meer dan Giovinazzi.

 

Coureur bij Toro Rosso

Gasly reed in 2017 in de Japanse Super Formula waar hij twee races won, namelijk de Twin Ring Motegi en Autopolis. Het vooruitzicht was positief voor Pierre Gasly, maar  het kampioenschap werd helaas afgelast vanwege een tyfoon. Dit betekende een tweede plaats in het klassement. Gasly debuteerde dit jaar ook in de Formule E, voor team Renault e Dams als vervanger van Sébastien Buemi. 2017 was ook het jaar voor het Formule 1 debuut van Gasly bij het team van Toro Rosso. Hij reed hier als vervanger voor Daniil Kvyat, waarna hij mocht blijven als coureur van Toro Rosso tot en met het einde van het F1-seizoen.

Gasly reed in 2018 samen met Brendon hartley bij Toro Rosso. Hij behaalde tijdens de tweede Grand Prix in Bahrein zijn eerste punten met een vierde plaats. Gasly finishte uiteindelijk in de top 7 door goede races in Monaco en Hongarije.

In 2019 verving Gasly Daniel Ricciardo in het team Red Bull Racing en maakte hij zijn debuut. Hij werd hier teamgenoot van Max Verstappen. Gasly kon Verstappen niet bijhouden, waardoor hij werd vervangen door Alexander Albon. Gasly nam de vrijgekomen plek van Albon bij Toro Rosso in.

Bij de Grand Prix van Brazilië behaalde Gasly een podiumplek en eindigde op de zevende plek in het klassement. Hij behaalde tijdens de Grand Prix van Italië in 2020 zijn eerste overwinning in de Formule 1.

In 2021 zien we Pierre Gasly samen met de Japanse Yuki Tsunoda. Samen vertegenwoordigen ze het Formule 1 team Alpha Tauri-Honda, voorheen Scuderia Toro Rosso.