De Grand Prix van Brazilië

De Grand Prix van Brazilië

 15 november 2021

Afgelopen weekend was het tijd voor de Grand Prix van São Paulo. Lewis Hamilton wist de Grand Prix van Brazilië op z’n naam te schrijven. Verstappen moest het doen met een tweede plaats, hoewel hij het grootste deel van de race aan kop lag. Bottas vulde het podium aan met een derde plaats.

Bottas startte de race op pole. De Fin had een sterke start, maar Verstappen wist er al vrij snel langs te gaan. Ook Pérez wist Bottas voorbij te gaan. Hamilton klom ondertussen al vrij snel naar de vierde plek, en op teamorder ging hij Bottas voorbij. Norris liep een lekke band op bij de start van de race, na een aanvaring met Sainz. Na een bandenwissel kwam hij op de 20e plaats de baan weer op.

 

(Virtual) Safety car

Al vrij aan het begin van de race kwam de safety car de baan op. De race werd hervat in ronde tien, maar niet voor lang. Er volgde een virtual safety car, vanwege schade aan de voorvleugel van Schumacher. In de veertiende ronde werd de race hervat. Pérez en Hamilton waren ondertussen in een gevecht, waarbij ze elkaar voorbij gingen. Helaas voor Pérez was de tweede poging van Hamilton met succes, de Brit ging de Mexicaan voorbij en kon hierdoor de aanval op Verstappen startten.

 

Tijd voor de pitstops

Verstappen kende een uitstekende race en wist het gat met Hamilton rond de 3,5 seconden te houden. Hamilton ging als eerste van de twee de pits in. Hij wisselde naar een set harde banden, om een poging te doen tot een undercut op Verstappen. Verstappen ging niet veel later ook de pitstraat in en wist Hamilton nog achter zich te houden.

Ook Pérez ging naar binnen voor een pitstop. Hierdoor was Bottas de tijdelijke wedstrijdleider. Vanwege een virtual safety car, kon Bottas voor Pérez weer terug de baan op komen. Hamilton was ondertussen bezig met de jacht op Verstappen.

Verstappen ging in ronde 27 naar binnen voor een tweede pitstop. Ook Bottas ging naar binnen en een ronde later volgde Pérez. Mercedes liet ook Hamilton naar binnen gaan, waardoor de Brit op 2,7 seconden achter Verstappen terug de baan op kwam.

 

 

De coureurs in de aanval

Verstappen wist Hamilton nog steeds achter zich te houden. Een inhaalactie van Hamilton zorgde ervoor dat beide coureurs buiten de baan gingen, een inhaalactie zonder succes voor de Brit. Verstappen reed nog steeds aan kop.

Ondertussen werd in het middenveld ook de strijd met elkaar aangegaan. Achter Pérez reden beide Ferrari’s. Alonso, Ocon en Gasly waren met elkaar in gevecht en ook Russel probeerde Giovinazzi achter zich te houden.

 

Hamilton neemt de wedstrijdleiding over

Hamilton wist in ronde 59 de wedstrijdleiding over te nemen. Verstappen moest ondertussen oppassen voor Bottas, die erg dichtbij kwam. Verstappen wist het gat met Bottas te behouden, maar het gat tussen Hamilton en Verstappen was te groot. Lewis Hamilton kwam als eerste over de finish en wist de Grand Prix op zijn naam te schrijven. Verstappen werd tweede en Bottas derde. In de laatste race ronde ging Pérez voor de snelste raceronde, en die wist de Mexicaan te behalen. Wat een puntje minder voor Hamilton betekende.

 

 

De Grand Prix van Qatar

Aankomend weekend is het tijd voor de laatste race van de triple-header. De Grand Prix van Qatar staat op de planning. Om 15:00 uur wordt er gereden op het Losail International Circuit. Vergeet je voorspelling niet in te vullen via www.gppoule.nl!