Welkom terug Alexander Albon!

Welkom terug Alexander Albon!

 20 januari 2022

Het team van Williams heeft een kleine verandering ondergaan. Daar waar het team afscheid heeft moeten nemen van George Russel, maakt het team nu plaats voor niemand minder dan Alexander Albon! Welcome back! 

 

 

We nemen je in een vogelvlucht mee door de autosportcarrière van Alexander Albon! Alexander Albon Ansusinha is geboren op 23 maart 1996. Zijn autosportcarrière begon Albon net als vele andere coureurs in het karting. Vanaf  2006 tot 2012 maakte Albon grote stappen in zijn autosportcarrière en won hij verschillende kampioenschappen in het karting.

Overstap naar het formuleracing

In 2012 maakte Albon de overstap naar het formuleracing. Zijn debuut maakte hij voor het team EPIC racing tijdens de Eurocup Formule Renault 2.0 en de Formule Renault 2.0 Alps. Een jaar later maakte Alexander de overstap naar het team KTR en behaalde op de Red Bull Ring zijn eerste poleposition. Ook in 2014 bleef Albon rijden voor het KTR team. In de NEC, op Most behaalde Albon zijn allereerste overwinning ooit in het formuleracing.

Zijn F3-debuut maakte Albon in 2015 voor het team van Signature. Hij behaalde meerdere podiumplaatsen en werd zevende in het eindklassement. In 2016 stapte hij over naar de GP3 series en in 2017 maakte hij de overstap naar de Formule 2. In 2018 maakte Albon de overstap naar het team DAMS en kende een goed seizoen waarbij hij als derde in het klassement eindigde.

 

F1-debuut

In 2019 maakte Alexander Albon zijn Formule 1-debuut voor het F1-team Toro Rosso. Tijdens de Grand Prix van Bahrein scoorde hij zelfs zijn eerste punten in de F1. Later dat jaar wisselde Albon zijn stoeltje met die van Gasly en maakte het seizoen af bij Red Bull Racing.

Albon bleef het seizoen van 2020 bij het team van Red Bull Racing en kende een redelijk seizoen waarbij hij op de zevende plaats in het klassement eindigde. Albon werd in 2021 vervangen door Sergio Pérez en bleef wel bij Red Bull als test- en reservecoureur. Eind 2021 werd bekend gemaakt dat Albon in 2022 voor het team van Williams gaat rijden, samen met Nicholas Latifi.