Welkom Guanyu Zhou!

Welkom Guanyu Zhou!

 26 januari 2022

Bij het team van Alfa Romeo worden beide stoelen gewisseld. Raïkkonen en Giovinazzi maken plaats voor Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Guanyu Zhou is de eerste Chinese autocoureur in de Formule 1.

 

 

Guanyu Zhou is geboren op 30 mei 1999 en startte zijn autosportcarrière op achtjarige leeftijd in het karting. In 2012 verhuisde Zhou naar London en tot en met 2014 was hij actief in het karting, waarbij hij in 2013 kampioen werd.

 

Debuut voor Prema

In 2014 maakte Zhou de overstap naar het formuleracing, hij maakte zijn debuut voor het Prema Powerteam. Een jaar later bleef Zhou voor Prema rijden en stapte hij over naar het Italiaanse Formule 4-kampioenschap. Hij eindigde als tweede in t eindklassement.

Zhou kwam in 2016 uit voor het team M2 Competition in de Toyota Racing Series, waarbij hij als zesde in het kampioenschap eindigde. Dat zelfde jaar maakte hij voor het team Motopark zijn F3-debuut in het Europees Formule 3-kampioenschap.

 

F3 en F2

Ook in 2017 bleef Zhou rijden in de F3, weer terug bij het Prema Powerteam. Een aantal podiumplaatsen leverde hem een achtste plaats in het klassement op. In 2018 reed Zhou weer voor Prema in de F3 en werd hij, met 52 punten meer dan vorig jaar, weer achtste in het kampioenschap.

Van 2019 tot 2021 was Zhou actief in de Formule 2. In 2019 ontving Zhou de award voor de beste rookie van het jaar en eindigde hij op de zevende plaats. In 2020 verbeterde Zhou zich met één plaats, hij eindigde zesde. Zhou kende in 2021 een sterk seizoen en werd uiteindelijk derde in het kampioenschap.

 

F1-team Alfa Romeo

Eind 2021 werd bekend gemaakt dat Zhou vanaf 2022 samen met Bottas het team van Alfa Romeo gaat vertegenwoordigen. Zhou wordt de eerste Chinese autocoureur in de Formule 1.