Esteban Ocon

Esteban Ocon

 9 februari 2021

🏁 COUNTDOWN

Nog 6 weken en dan begint Formule 1 weer! 28 Maart starten we in Bahrein. Om je alvast warm te draaien 😉 voor de wedstrijden gaan we jou wekelijks voorzien van leuke informatie over de coureurs.

Sinds 2020 is deze Franse coureur terug bij het team van Renault. Hij is testrijder geweest voor het Mercedes-AMG Petronas F1 Team en maakte tijdens de Grand Prix van België zijn Formule 1-debuut. In onze nieuwste blog zullen we je alles vertellen over autosportcarrière van Esteban Ocon!

Wie is Esteban Ocon?

Esteban Ocon is geboren in Frankrijk. Ocon begon zijn autosportcarrière zoals velen in het karting. In 2006 maakte hij zijn debuut en hij won het Franse minime-kampioenschap in 2007. 2008 was het jaar dat hij het Franse Cadet-kampioenschap won en Ocon maakte in 2009 de overstap naar de internationale kampioenschappen. Tijdens zijn kartperiode reed Esteban Ocon samen met Formule 1 coureurs Charles Leclerc en Pierre Gasly.

Volg ons op Instagram @gppoule

 

Ocons autosportcarrière

In 2012 maakte Ocon zijn debuut in het formuleracing. Hij reed voor het team Koiranen Motorsport in de Eurocup Formule Renault 2.0, dit kampioenschap eindigde hij op de veertiende plaats. Ocon nam ook deel aan een aantal races van de Formule Renault 2.0 Alps, wederom voor het team Koiranen Motorsport. Hij eindigde hier op de zevende plaats.

Ocon stapte in 2013 over naar het ART Junior Team, hij reed dit jaar de Eurocup en eindigde op de derde plaats. Ook scoorde Esteban Ocon een twaalfde plaats in de Formule Renault 2.0. NEC door deelname aan een aantal raceweekenden. Eind dit jaar maakte Ocon zijn debuut in de Formule 3 voor het Prema Powerteam.

Hij bleef in 2014 rijden voor Prema en maakte zijn debuut in het Europees Formule 3-kampioenschap. Hij won het Formule 3-seizoen en versloeg concurrent Max Verstappen. Ocon begon in de Formule 1 bij Lotus, waar hij in 2014 op het Circuit Ricardo Tormo Valencia tijdens een test genoeg kilometers maakte om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Tijdens de laatste race van 2014, in Abu Dhabi, kwam Ocon nogmaals uit voor Lotus tijdens de vrije training.

Ocon stapte in 2015 over naar Force India, als testcoureur. Hij begon dit jaar ook als testrijder voor Mercedes, eerst in de DTM en enkele maanden daarna in de Formule 1. In 2016 keerde Ocon terug naar het Lotus team, dat ondertussen de naam had veranderd naar Renault F1 Team. Ocon werd de reserve- en testcoureur van het team. Vanaf de Grand Prix België kreeg Ocon de kans om de plaats van Rio Haryanto te vervangen bij het Manor F1 team. Na dit seizoen maakte Ocon de overstap naar Force India.

Hij kon zijn plek niet lang behouden, want tijdens het raceseizoen 2018 werd bekend gemaakt dat Lance Stroll het seizoen in 2019 voor Force India zou gaan rijden. Hierdoor moest Ocon op zoek naar een nieuw team. Ocon tekende toen een test- en reserverijderscontract bij Mercedes.

 

Team Renault

In augustus 2019 kwam het nieuws dat Esteban Ocon terugkeerde in de Formule 1. Hij ging in 2020 het team van Renault vertegenwoordigen als vervanger van Nico Hülkenberg. Ocon was dat seizoen teamgenoot van Daniel Ricciardo.

In 2021 gaat Ocon team Renault vertegenwoordigen samen met teamgenoot Fernando Alonso.